Redbreast 21 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/18/f1/a4/s12882-50-1466966578.jpg
 
92 (1)
0
redbreast-21.jpg

Whisky

Distilleri
Redbreast
Ursprungsland
Irland
Region
World
Whiskytyp
Potstill
ABV (%)
46
Lagrade år
21

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
92
 
Poäng 
 
92
Näsa 
 
24
Smak 
 
23
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Redbreast from Midleton Distillery är en av de mer kända bland irländarna som gör single pot still irish whiskey. 21 year old utgör flaggskeppet i deras core range som också innehåller en 12 och en 15 åring.
Doft
Det låter väldigt konstigt kanske men det först jag kommer att tänka på är mitt barndomshems källartrapp. Där låg en heltäckningsmatta som katten kissade på. efter diverse försök att få bort doften så stannade en speciell doft kvar vilket är exakt det första som triggar min minnesbalk när jag drar första andetaget. Låter ju inte jättebra men faktum är att det är precis vad det är. Vidare öser den på med nötter och söta marmeladiga tropiska dofter. efter ett tag i glaset blommar den ut i full prakt och jag måste säga att detta är något alldeles extra. Skulle kunna dofta på denna hur länge som helst.
Smak
Tydligt söt vanilj, peppar, krusbär, papaya och fikonmarmelad. En salig men ack så angenäm blandning. Oj vilken smäll av smaker detta är. Det är rena upptäcksfärden i tropikerna och precis som en kameleont så byter den skepnad flera gånger. Skithäftig whisky helt enkelt.
Avslut
Lååångt och verkar inte sluta att leverera nya smaker. jag hittar exempelvis kiwi efter en lång stund.
Beskrivning / Sammanfattning
Wow vilken whisky. En av de absolut bästa irländarna jag provat och en must have i hyllan för den som är ett fan av irish whiskey. Hela min tasting gav mersmak och jag hoppas få leverera flera irländare framöver :-)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se