Sullivans Cove Double cask Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/4d/f0/ed/sullivanscovedoublecask-44-1435779970.jpg
 
88 (1)
0
sullivans-cove-double-cask-2014.jpg

Whisky

Distilleri
Sullivans Cove
Ursprungsland
Tasmanien
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
2001-02-01
Buteljerad
2014-04-08
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Europeisk ek
ABV (%)
40
Antal flaskor
1340
Lagrade år
13

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
(Updated: juli 10, 2015)
Poäng 
 
88
Näsa 
 
24
Smak 
 
22
Avslut 
 
20
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
The Aussies are upon us and they are loud.

Sullivans Cove drog igång redan 1994 pannorna började koka redan 1995 under namnet Tasmania Distillery så det är inga färskingar på whiskyhimlen och de har hunnit vinna en hel del utmärkelser genom åren. Det har också varit lite svajigt vad gäller ägandet och Distilleriet har bytt ägare inte mindre än tre gånger och som senast 2001. Det finns idag c:a 8 distillerier på Tasmaninen vilket motsvarar c:a 80% av Australiens totala whiskyproduktion.
Doft
Initialt en nötig citrustouch med en vaniljslöja som omringar doften på ett mycket elegant sätt. Det bästa ordet som tar mig vidare i denna beskrivning är marmelad-feeling. Den är söt men känns väldigt komplex och nästan lite old school style. Definitivt så skulle jag gissat på en mycket äldre whisky om det vore blint.
Smak
Fortsatt pang på med vanilj och nötcreme. En touch av ingefära och återigen kommer marmelad på upp på tapeten men nu mera sträv än söt. Lite som engelska marmelad som ofta är lite mer syrlig. Att den är nedvattnad till 40% känns ganska tydligt för den blir lite platt här och får liksom inte riktigt någon fart. Smakerna finns där och är tydliga men de får inget riktigt tryck utan faller allt för tidigt.
Avslut
Som ovan beskrivet så är den ganska tunn och lämnar in allt för tidigt. Kvar blir bara en förnimmelse och det räcker inte för att krypa över 90 strecket.
Beskrivning / Sammanfattning
En mycket bra whisky detta. Utan tvekan så har Tasmanina Distillery en riktig dunderhonung på gång här men jag skulle önska att de lät bli att vattna ner den till 40. ge den några fler hästar eller varför inte låta den vara cask strength. Jag är säker på att det påverkat betyget till oanade höjder.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se