Bunnahabhain 1991 / Wheskykôrka 2 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/f9/b8/08/Wheskykorka-26-1429595161.jpg
 
91 (1)
0
Bunnahabhain_1991_22yo_Wheskykorka2.jpg

Whisky

Distilleri
Bunnahabhain
Oberoende buteljerare
Svenska Eldvatten
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1991-11
Buteljerad
2014-09
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
Bourbon Hogshead
ABV (%)
49.7
Antal flaskor
120
Lagrade år
22
Övrigt om flaskan
Lightly Peated
Nr. Systembolaget
85659, 1295 SEK

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
Poäng 
 
91
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Du é la go du.....Göteborgarna Svenska Eldvatten är tillbaka med deras efterföljare till Wheskykörkan....eller Wheskykôrka.

En lite mer finstämd variant på den första utgåvan men ack så naggande gött detta va änna....ursäkta dravlet!
Doft
En rund och mycket sofistikerad doft träder ur glaset.
Härliga fruktsötma från mogna päron, lätt rött äpple ihop med väl avvägd dos av honung vanilj och ljung. Det hålls vid liv av lätta blomster stick tillsammans med lätt pepprig ek, citronskal och bakomliggande nötighet av mandelflarn. Ännu längre ner på djupet viskar askan om en glimt i frukt ensemblen tillsammans med lätt eukalyptus. En varm, fyllig och finstämd näsa som inbringar en harmoniskt lugn….det är skönt att bara luta sig tillbaka till denna musik.
Smak
Fortsätter i samma tema som i doft och det mesta som finns där, återfinns även här. Rund och fyllig munkänsla där askan hoppar upp något snäpp.
Fortsatt honungs sötma med lätta blommiga inslag. Inga aviga toner eller konstiga utspel, utan allt sitter precis där det skall. Harmoniskt och bara bra.
Avslut
Medellång och medelfyllig eftersmak och som tidigare håller vi samma profil med frukter och sötma. Här hoppar eken upp ett snäpp och medför en nätt torr munkänsla. Sista melodin klingar ut i vaniljsötma och med en lite oväntad lakrits ton tillsammans med lätt ek och aska.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta är ju inte direkt en ”do you mind if i slap you in the face” whisky som vi kanske är vana vid när det gäller Svenska Eldvatten, men det gör den inte sämre på något vis och ibland vill man bara sugas in ett lugn av skön musik.
Mycket balanserad genom hela registret och en whisky som jag gärna kommer tillbaka till. Grattis till Er som fick en flaska då denna tyvärr, som oftast med Svenska Eldvattens utgåvor, är slutsåld.
Bör öppnas och drickas och passar perfekt nu på vår och sommar perioden!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se