Glen Garioch, World Champ Geerie Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/7f/26/1f/Geerie-full-74-1429294283.jpg
 
90 (1)
0
Glen-garioch-world-champ-geerie-21yo.jpg

Whisky

Distilleri
Glen Garioch
Oberoende buteljerare
Aflodal Whisky
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1993-09-23
Buteljerad
2015-03-17
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
Refill Hogshead
Fatnummer
807
ABV (%)
51.15
Antal flaskor
266
Lagrade år
21
Nr. Systembolaget
85779

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
En world class Geerie
Doft
Det första som kommer in i mitt huvud är peppar sedan mullrar lakrits och citron in i min näsa. Jag kommer att tänka på just kombinationen citron och lakrits som prövats bland glasstillverkare och jag saknar faktiskt just denna kombi. fantastiskt och komplext med allt vad det innebär. Henrik har hittat ngt exceptionellt här måste jag säga.
Smak
Mycket kryddig men fruktig smak initialt. Jag tänker päron och plommon sedan mullrar den vidare med en mer kolalik ton och de något strävare ekfatstonerna kommer smygande. lakritsen dyker upp mot slutet och den blir t.om. lite rökig. Kanske lite många överraskningar men annars fin fin leverans i gommen.
Avslut
Medellångt avslut och den går möt döden med ett askliknande avslut. Galghumor är inte min grej men ja, jag fattar vad ni tänker :-) Jag gillar det oavsett.
Beskrivning / Sammanfattning
Jag gillar Glen Garioch och det mesta jag har provat har varit bra även om det har funnits några bottennapp. Denna nya från Henrik Aflodal visar att Geerie är väl värd att hålla ögonen på. Den 12 åriga i standardsortimentet är också en riktigt bra Geerie som är väl värd ett besök. De 266 flaskorna som Aflodal släppt loss av denna Geerie lär inte räcka speciellt länge. Som Gunde brukar säga, Skynda, skynda...
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se