Laphroaig 11 yo Special for Schipol airport Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b8/8c/37/lp11yr-schiphol-bottle-and-tube-hi-copy-30-1425410310.jpg
 
88 (1)
1
laphroaig-11-yo-special-schiphol-bottle.jpg

Whisky

Distilleri
Laphroaig
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
Tripple matured: Bourbon, Oloroso och Quarter cask
ABV (%)
48
Lagrade år
11

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Poäng 
 
88

Whisky

Tastenote titel
Flygplatsspecial i lyxformat.
Doft
Det först som som sätter sig fast på doftminnet är en nötig askdoft med som går vidare mot russin och apelsin. Efter en liten stund förnimmer jag även lakrits samt vanillin blandat med en svag doft av viol. Något som jag normalt inte alls finner i Laphroaig. Kanske har jag en dålig dag men på det hela en väldigt otypisk Laphroaig. Men ju mer jag doftar ju mer gillar jag det.
Smak
I smaken kickar torven in lite mer även om det för att vara en Laffe inte alls ger samma rökiga pundus ifrån sig utan det är en lugnare sötaktig rök med referenser till sherry faten. Därmed inte sagt att det är dåligt, snarare tvärtom. Jag finner referenser till den trippel lagring man använt här som också påminner en del om tripple cask varianten. Det är mer tydligt i smaken att olorosofat fått vara med i matchen och där finns en något strävare sherry ton. Om det lirar ihop med bourbon faten är nästa fråga som jag låter förblir obesvarad. Lakrits spelar samma roll som i doften och dyker upp mot slutet.
Avslut
Medellångt och den strävar något i slutet och blir något besk. Men det är en intressant komposition
Beskrivning / Sammanfattning
Om denna är värd de 150 Euro sin den kostar på Schipol flygplatsen låter jag vara osagt. Det är dock en Laffe som bjuder upp till dans åtminstone i min gom. Jag skulle tro att Laffe fansen antingen kommer att gilla denna eller också klart ogilla den just för att den inte följer samma mönster som normalt.

Tyvärr svår att få tag på om man inte flyger förbi Amterdam.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se