Willett straight rye 4 yo Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/8a/e4/16/Willett-Rye-84-1414697833.jpg
 
88 (1)
0
Willett-Rye-4yo.jpg

Whisky

Distilleri
Willett
Ursprungsland
USA
Whiskytyp
Rye
Fattyp
Ny ek
Fatnummer
102
ABV (%)
55
Lagrade år
04
Övrigt om flaskan
Family estate bottling, single barrel rye

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
(Updated: oktober 31, 2014)
Poäng 
 
88
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Willett. En av den Amerikanska nordens pärlor.
Doft
Oj oj, en rejäl alkoholsmäll direkt. Här snackar vi kola, vanilj och en tydlig referens till råvaran. Jag har tidigare provat en del Willett bourbon, alla väldigt bra och detta är inget undantag. Här finns även en citruston och en ganska tydlig violpastill. Frisk och fräsch är det som studsar in i i doftminnet.
Smak
Pang på även här med alla 55 hästarna i galopp direkt. Vi snackar full flavour och här blandas vaniljen med ektoner på fantastiskt sätt. kan även förnimma violen. I smaken känner man att detta är en tonåring. Den spretar lite hit och dit och de 55 hästarna gör sig extra påminda här. Men det är en fin inramning och jag kan inte annat än bli lite imponerad. Med vatten blir den ännu mer tydlig i de smaker som jag nämnt ovan.
Avslut
Mot slutet kan man tydligt känna råvaran och spritens ursprung. Det är nästan som att bita på ett rågkorn. jag gillar detta och att man verkligen får känslan av äkta vara hela vägen.
Beskrivning / Sammanfattning
Willett levererar som alltid. Har ännu inte provat ngn family reserve som varit dålig. Har du inte kollat in Willett tidigare så är det dags att göra det nu. Men skynda dig. De family reserves som kommer ut på marknaden blir sällan äldre än någon dag på lagerhyllorna. Detta är hett eftertraktade droppar så ser du ngn flaska så tveka inte. 10 min. senare kan den vara borta.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se