Springbank 15 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/d9/d8/6b/springbank-72-1399812557.jpg
 
90 (1)
1

Whisky

Distilleri
Springbank
Ursprungsland
Skottland
Region
Campbeltown
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Sherry
ABV (%)
46
Lagrade år
15
Övrigt om flaskan
80450

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
21
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Springbank från Campbelltown, en region vilket jag har förstått inte längre har så många destillerier kvar. Kan erkänna att jag sitter och smuttar på denna väldigt ofta.
Doft
Så som jag förstår, så ska den ha lagrats endast på sherryfat och att malten är lätt rökt. Jag måste säga att jag inte känner några distinkta/typiska sherryinfluenser alls, utan något helt unikt istället enligt mig.

Initialt så får jag direkt tankar på när man är i närheten av en bondgård, mer specifikt en nyplogad åker. Den känns så fruktansvärt naturlig i sin doft, fantastiskt!
Men det slutar inte där, andra toner som kommer fram är skogsjord, granbarr, gräs, sötlakrits, anis, ja - till och med mjölkchoklad.
Härligt komplex!
Smak
Den där jordiga tonen följer med från doften, även sötlakrits och anis, men i bakgrunden döljer sig även lite kåda. Jag tycker att smaken är ganska lik näsan, men generellt mer syrlig.
Avslut
Direkt när man har svalt så kommer en sötare känsla i munnen fram. Sötlaktritsen värmer i halsen och på tungan. Här tittar också något nytt fram efter ytterligare en stund, nämligen apelsinskal. Det första i denna wirre som jag vanligtvis förknippar med sherry..!
Beskrivning / Sammanfattning
Det finns vissa whiskys enligt mig som lyckas gifta ihop rökigheten med resten av smaken så väl att istället för att känna rök + en viss smak/doft, så bildas en helt ny dimension av smaker och dofter. Denna är ett solklart exempel på just en sån whisky, om du frågar mig!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se