Port Charlotte PC10 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b1/89/3d/pclobnon3-57-1389000870.jpg
 
90 (1)
0
port_charlotte_pc10.jpg

Whisky

Distilleri
Bruichladdich
Varumärke/Serie
Port Charlotte
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
ABV (%)
59.8
Antal flaskor
6000
Lagrade år
10

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Port Charlotte PC10 - Tro Na Linntean. Detta är alltså den femte utgåvan i serien. Man började destillera denna serie 2001 och första utgåvan släpptes 2006. Med denna utgåva har man då fyllt hela 10 år. Vi gratulerar till milstolpen.
Doft
Se där ja....kanske dax att knäppa översta knappen och dra åt slipsen för här kommer en gentleman. Börjar förvånansvärt "blygsamt" med rök, tjära i en äppelkompott. Sedan börjar den spela med dina sinnen och blir mer "Straight Forward" och mer medicinal med sälta. Här finns grape frukt, citrus, karamelliserat socker och även lite mint. I bakgrunden försöker honung i sin vaxiga karaktär slå sig fram bland tjära och svagt gummi. En komplex doft med många lager av uttryck...en riktig 2 faced.
Smak
So doften utlovade börjar den rund och fyllig. Nästan oljig på tungan. Ganska snart smäller det till och vi få en explosion av rök, sälta, peppar. Dock tar detta inte över något nämnvärt då vi samtidigt får smak av grape frukt, söt vanilj och svag örtig karaktär. Munkänslan är fyllig med lätt beska och jordig karaktär.
Avslut
Lång och fyllig med vaniljsötma, honung,citrus, sälta. Fet nyans, nästan oljig som i smak och ebbar ut i en nöt krämig och jordig rök ton.
Beskrivning / Sammanfattning
PC10 är en kanske mer "typisk" rök whisky till en början men den är otroligt komplex och allt eftersom du provar den kommer du belönas av nya intryck. Den är inte helt lätt men den är inte heller krävande om du inte själv vill. Synd att de bara kom 39 st flaskor till Sverige och att denna nu ökat i pris ganska kraftigt som med alla i denna serie....vissa mer...vissa mindre.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se