Lagavulin 16 Het!

https://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ea/cd/7b/lagavulin-16-8-1386054181.jpg
 
90 (2)
5

Whisky

Distilleri
Lagavulin
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
43
Lagrade år
16

Vad besökare tyckte

2 tastenote

Poäng 
90
 
(Updated: juli 04, 2016)
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Denna 16 åring är lagrad i ex bourbon fat av amerikansk vit ek och slutlagrad i ex sherry fat av europeisk ek.
200 ml flaska öppnad 160601
Doft
Fyllig söt rök dominerar. Ingefära, aska, jod, söt mogen apelsin, vanilj, honung samt smörkola framträder efter några droppar vatten. Toner av hav och sälta i bakgrunden
Smak
Rök, söta frukter,apelsin och aska dominerar. Choklad och sälta i bakgrunden. Lätt oljig i texturen. Liten kryddighet och ingen bitterhet alls.
Avslut
Relativt lång med rök som ligger kvar länge i munnen tillsammans med sötma och aska samt en aning sälta
Beskrivning / Sammanfattning
Mycket komplex whisky. I synnerhet i dofterna som framträder tydligt efter några droppar vatten. Röken är mjuk rund och väldoftande. Inget rengöringsmedel här!
Smaken något aggressiv på en 16 åring. Upplevs något yngre, dock inte på ett negativt sätt men något överraskande. Kryddigheten är nedtonad. Känns som en väldigt lättdrucken whisky för att vara såpass rökig!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Lagavulin 16...ett måste i varje whiskyskåp
Doft
Stor komplex doft. Lägerelds rök och nytjärad eka. Röken är av den jordiga, ask liknade karaktären och tillsammans med sherry sötman hålls röken på plats och allt spelar i harmoni med varandra. Här finns även Citrus, ek toner och mint. Bakom skymtar sötlakrits marsipan och även en släng av piptobak.
Smak
Börjar sött och övergår till det lite torrare hållet. Stor smak med rök, aska, mint och sälta. Även citrusen får chansen att spela med tillsammans med de söta sherry frukterna Munkänslan är oljig och fyllig.
Avslut
Lång eftersmak med böljande röktoner och sälta. Även marsipan fast i en mer koncentrerad form. Fet och oljig med en svag tvålig ton som övergår i beska.
Beskrivning / Sammanfattning
Måste erkänna att det var ett bra tag sedan jag gjorde en analys av denna whisky. Man har pimplat i sig flaska efter flaska men ”bara” njutit av tillfällena. Ibland vill man ”bara” sitta och dricka utan att analysera ”söder” tillfället.
Denna whisky håller vad den lovar år efter år, även om det den senare tiden har blivit något ”lättare” i in framtoning än hur det varit. Detta är dock markant och denna är ett måste i varje whisky hylla.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se