Fatstyrka

Under sommaren har vi fått en del frågor och kommentarer från besökare till bränneriet, beträffande styrkan som vi buteljerat vår Smögen ”Primör” vid, nämligen 63,7 %. Detta är ett välkänt ämne som har berörts tidigare, men då det är så återkommande och för all del viktigt så tar vi det här igen.

Valet när man buteljerar står principiellt mellan att späda ner till en förutbestämd styrka, eller att låta whiskyn ha den styrka som den har från fatet eller faten den töms från. Råspriten fylls för vår del i fat antingen runt 70 % direkt från sprittanken, eller nedspädd med...

Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2014/08/fatstyrka/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fatstyrka

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se