Semla med extra het hetvägg. När stjärnkocken Alexander Sjögren delar med sig av receptet på sin favoritsemla inför fettisdagen har han ett ess i rockärmen.
Alexander Sjögren kommer från Oskarshamn och började sin karriär med att vända hamburgare på lokala puben Kråkan. Han avancerade snabbt och har jobbat nio år inom koncernen Vendel Restauranger. Den numera Lundabaserade kocken tog brons i kock-EM 2016 och deltog nyligen i årets Bocuse d’Or. Inför fettisdagen delar han med sig av sitt eget recept. Själva semlan är traditionell, men tillbehören sticker ut.
– Jag tar en skvätt Tullamore i den heta väggen – irländsk...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/0UviXrE8W-g/
Torshällas jubileumsöl (nr
En lång krånglig rubrik för att förklara en enkel sak … Dugges Bryggeri har gjort två nya syrliga folköl. Den 25 februari så har de världspremiär och det sker på Folk & Friends i Stockholm. Alla får komma!
Den 3 mars kommer Stillwater Exra Dry Sake Style Saison från ”vagabondbryggaren” Brian Strumke som under namnet Stillwater Artisan Ales sedan 1996 hunnit göra ett trettiotal olika öl. 
Nu kan ni äntligen hitta Emelisse Twee Punt Vijf (2,5%) och Kees Session IPA (3,5%) på Bottl3.5hop , Kocksgatan 19, i Stockholm. De två Holländska bryggerierna har Sverigepremiär och visar nu upp sin lågalkoholöl på butiken som har fokuserat på öl upp till 3,5 procent. Bottle Shop som ligger på Södermalm i Stockholm visar tydligt att trenden ökar för lägre alkohol på öl.
I rapporten ”Så in i Norden olika”, som har tagits fram på uppdrag av Sveriges Bryggerier framgår att gränshandeln med alkohol i Norden är omfattande, och det beror på enorma prisskillnader.
Norrmän köper öl, vin och sprit i Sverige och Danmark. Svenskar handlar i Tyskland och Danmark. Danskar handlar i Tyskland och finländare handlar i Estland. Tyskland och Estland har dessutom ännu lägre punktskatter på alkohol än vad de nordiska länderna har. Skillnaden i ölskatt är 570 procent mellan Norge och Danmark . När det gäller vin och sprit är skillnaden över 300 procent mellan högsta och lägsta skattesatserna. En...

”Bland whiskyproducenter var det få människor som åtnjöt sådan respekt som Dr Jim Swan. Några kallade honom Guru, eller helt enkelt Gud. De lite mer modesta nöjde sig med Påven, Herrens närmaste företrädare på Jorden.” Så skrev Karsten Thurfjell i en artikel som vi publicerade i Allt om Whisky #5 2015. Häromdagen kom det sorgliga beskedet att han har gått bort.
Grundarna av Lindores Abbey Distillery meddelar att deras gode vän och arbetskamrat Dr Jim Swan avlidit. Jim Swan utbildade sig till kemist på Heriot-Watt University i Edinburgh och arbetade åt en mängd företag inom whiskybranschen, bland andra The Edrington...
På fredag den 17 februari kommer Jose Cuervo Reserva de la Familia till de så kallade vinkällarbutikerna i Stockholm, Malmö och Göteborg. Varje år buteljerar Jose Cuervo en mindre upplaga lagrad tequila från familjens privata gömma och i år har svenska tequilafans chans att hinna tillförskansa sig en flaska. 
Nu på fredag den 17 februari är det dags för Highland Park senaste whisky ”Fire” att göra sitt intåg i de svenska whiskyhyllorna....
Den 16 februari släpps Mackmyra Moment Tolv , destilleriets – och Sveriges – första 12-åriga whisky. Allt om Whiskys Andreas Grube har provsmakat. 
Ice hette den förra utgåvan i Highland Parks serie och nu är det alltså dags för Fire. Inte helt ologiskt kanske. Även denna är inspirerad av en legend och nu av den där Surt – eldjättarnas furste . 
Whiskeyn Roe & Co är uppkallad efter George Roe , en gång världsberömd whiskeytillverkare som var verksam under tidigt 1900-tal. Destilleriet där whiskeyn tillverkades, George Roe and Co , sträckte sig över 17 tunnland på Thomas Street i Dublin och var då Irlands största exportör av whiskey. För...
I senaste numret av tidningen Allt om Whisky berättar vi om Hampus Danielsson och Jacqueline Lundgren som numera driver Konstnärsbaren i Stockholm. Här kommer recepten till deras favoritdrinkar just nu. 

I en whiskyvärld som många gånger är likriktad och idéfattig valde ett företag att gå en lika enkel som genial väg. Träffa Wemyss som satte smaken i fokus. 
För första gången i Europa blir det möjligt att provsmaka och köpa hem rom från Bacardis exklusiva Facundo-serie . Det sker under Birka Cruises romkryssning den 30 och 31 mars. Ytterligare en nyhet är märkesoberoende provningar med Ian Burrell, världens ende globala romambassadör. 
1977 startade Paolo Marolo sitt distilleri vid familjens hus i Alba i Piemonte. Idag 40 år senare har han blivit en av de mest omtalade producenterna som behållit sin tradtion men samtidigt alltid tittar alltid framåt mot nya möjligheter. 
Ny whisky med smak av rök, vanilj och fruktsötma i en härlig dans! Kilchoman Sauternes Cask Matured är den tredje utgåvan i serien där destilleriet experimenterar med lagring på fat av ovanligare slag. Denna gång är det Sauternesfat från det anrika slottet Château d’Yquem i Bordeaux som spelat huvudrollen. 
Till den kommande mässan Whiskyexpo i Linköping (3-4 februari) kommer många gästföreläsare och intressant whiskypersonligheter, en av dem är Andrew Hart från Meadowside Blending.
Meadowsides sortiment täcker sammantaget en bred variation av stilar och prislägen, för både samlare och konnässörer....