Why Cloudy Whisky Isn’t Flawed

Have you ever picked up a bottle of whisky and noticed the liquid inside is hazy? Or dropped ice into a glass of whisky only to see it turn cloudy? Fear not, this isn’t faulty product. It’s whisky that is non-chill filtered, and it’s coveted by enthusiasts.

Unless it’s chill filtered, any bottle of whisky that’s diluted with water or allowed to sit undisturbed at room temperature for a couple of hours will develop a haze, says former Four Roses master distiller Jim Rutledge. “The haze will ultimately turn to ugly, nasty looking solids in the bottle,” he says.

In...

Läs mer http://whiskyadvocate.com/cloudy-whisky/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se