anCnoc Blas Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/40/f2/df/ancnoc-blas-whisky-49-1465324979.jpg
 
86 (1)
0
ancnoc-blas.jpg

Whisky

Distilleri
Knockdhu
Varumärke/Serie
AnCnoc
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
ABV (%)
54
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
86
 
(Updated: juni 07, 2016)
Poäng 
 
86

Whisky

Tastenote titel
AnCnoc Blas är den senaste i raden av släpp från anCnoc. De har under senaste åren sprutat ut en del rökiga släpp med namn på olika verktyg som används i whiskytillverkningen. Här har de släppt en orökig variant och dessutom kickat upp styrkan ngt.
Beskrivning / Sammanfattning
Näsan känns omedelbart ung men klart levande och viril. En närmast brödig näsa med krämiga referenser som från en sherrylagrad ungtupp. Men det här handlar nog också om bourbon fat för bakom ligger vanilj och ett uns av nötighet och lurar. Skulle nästan säga att det är som An Cnocs svar på abunad'h eller Nadurra Oloroso. Men det som förvånar är de spretiga ungwhisky dofterna.

I smak är det tydlig sötma först som återigen tyder på ungdomlighet och sedan kickar en något krämigare men också strävare sherrytunga in. Den avslutar lite förvånande ganska träigt och jag börjar lura på om detta inte kan handla om helt färska amerikanska fat trots allt!? På hemsidan säger de spanska och amerikanska fat och naturliga drar man ju förhastade slutsatser. Att det är sherry med i bilden är ganska tydligt men de amerikanska kan vara virgins.

Nåväl det är inte alls äckligt men den ungdomlighet den visar tydligt så tycker jag inte att den snygga förpackningen räcker till för att rädda prislappen som jag tycker är lite väl tilltagen med sina 800 kronor. Men för att vara ung så levererar den trots allt en hel del och jag är lite svag för experimenterande som anCnoc både vågar ovh vill dela med omvärlden.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se