Kilchoman Machir Bay 10th anniversary tour 2015 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/07/5f/18/original-distillery-bottling-kilchoman-machir-bay-95-1461065490.jpg
 
91 (1)
0
Skriv en tastenote
Kilchoman-machir-bay-10-anniversary-tour.jpg

Whisky

Distilleri
Kilchoman
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Fattyp
Bourbon
ABV (%)
58.9
Antal flaskor
1500
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
91
Näsa 
 
24
Smak 
 
22
Avslut 
 
23
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Kilchoman gjorde under sitt 10 årsjubileum under 2015 en turne med i vilken man hade med sig en fatstark Machir Bay limiterad till 1500 flaskor. I Sverige gick det endast att komma åt flaskorna om man gick på någon av provningarna under turnén.
Doft
Tydlig söt vanilj, citrus, hallonbåtar, skumbanan och torv rök. Vilken peat näsa, närmast klanderfri. Fantastisk i hela sin prakt. Machir Bay är helt ok som enda core range butelj men det här är något helt annat och vi snackar flera snäpp upp.
Smak
Omedelbar söt torv rök och tydlig vanilj. Mycket pang på med torvrök i gommen. Väldigt hard core whisky utan off notes. Något mer sträv och träig mot slutet men definitivt inget som stör för mycket. Mycket trevlig dram trots sin ungdom.
Avslut
Men det här är ju en låååång och angenäm upplevelse som bara fortsätter och fortsätter... Jag vill definitivt ha mer.
Beskrivning / Sammanfattning
Vilken enorm skillnad CS gör. Även om man inte säkert kan säga att receptet är exakt samma så är det en fantastiskt mycket bättre whisky. Det är mycket mer skarpt läge här och man förvånas över kvaliteten i så unga åldrar. Jag skulle vilja påstå att Kilchoman stoltserar med den kanske bästa new maken på hela Islay. Endast med bästa möjliga utgångspunkt kan man skapa ett sådant här resultat på så kort tid.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se