Haig Club Single Grain Scotch Whisky Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ff/9c/15/HaigClub-95-1457278912.jpg
 
55 (1)
0
HaigClub_Whisky.jpg

Whisky

Distilleri
Cameronbridge Distillery
Varumärke/Serie
Haig
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Grain
Buteljerad
2014
Fattyp
Bourbon
Fatbeskrivning
Ex Bourbon Casks
ABV (%)
40
Lagrade år
03

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
55
 
Poäng 
 
55
Näsa 
 
14
Smak 
 
13
Avslut 
 
13
Balans 
 
15

Whisky

Tastenote titel
Haig Club Single Grain Scotch Whisky - för nybörjaren.
Doft
Doften uppfattade jag som lätt och lite medicinal. Undertonerna bjöd på en blommig sötma. Efter ett bra tag tyckte jag mig även kunna känna en svag vanilj doft.
Smak
Munkänslan var len och rund.
Vad gäller smaken blev jag inte riktigt klok på denna. Svårdefinierad var det första som dök upp i huvudet. Efter två sippar och en massa funderande och kännande tyckte jag mig dock känna en viss sötma av (smör)kola samt lite vanilj, men de satt långt inne.
Avslut
Eftersmaken var nästan obefintlig enligt mig med en liten kryddig och smörig ton.
Beskrivning / Sammanfattning
Destilleriet själva beskriver detta som en lättdrucken vardagswhisky(vilket grain-whisky överlag verkar vara) och den lanseras med hjälp av fotbolls- och modeikonen David Beckham. Man har även benämnt whiskyn som en etta på Pooka-skalan, vilket bland annat definieras av att det ska vara en lättdrucken whisky för nybörjare.

Detta var ingen höjdare enligt mig, men om man är ute efter en lätt whisky med mindre karaktär, vilket tanken från destilleriet verkar vara, kanske det kan vara något.
Personligen tycker jag att man betalar mer för flaskan, som har formen av en parfymflaska och för Beckhams delaktighet i denna, än för innehållet.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se