Highland Park 1996 MoS Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/0d/26/cd/wh0187i1306-97-IM261703-48-1431016104.jpg
 
91 (1)
0

Whisky

Distilleri
Highland Park
Oberoende buteljerare
Malts of Scotland
Ursprungsland
Skottland
Region
Islands
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1996
Buteljerad
2014
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
Fatbeskrivning
Bourbon Hogshead
Fatnummer
14040
ABV (%)
54.2
Antal flaskor
240
Lagrade år
18

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
Poäng 
 
91

Whisky

Tastenote titel
En Highland Park från den tyska oberoende buteljeraren Malts Of Scotland. En renodlad bourbonlagring är inget jag har testat från från detta destilleri så spännande kommer det bli, utan tvekan!
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Oj, här vart det mycket godis! marshmallows! Eller kanske Ahlgrens bilar - de gröna med lite kemisk klang i bakgrunden. Också en del marsipan och vicks citrus. Väldigt godisaktig i allmänhet helt enkelt! Highland park-karaktären finns dock fortfarande där men inte lika tydligt som i en OB, vilket jag gillar. Det lämnar mer plats till den komplexa paletten i övrigt. Redan nu vill jag säga att detta är långt ifrån vad jag är van vid när det kommer till detta destilleri.

Smak: Här börjar jag känna igen vart denna whisky kommer från! Då syftar jag på den säregna och lite skarpare rökkaraktären (jämfört med Islay) jag ofta vill koppla hit. Däremot så tycker jag att den känns mer raffinerad och len. Komplex på en lagom nivå. Bakom röken så finns vissa typiska bourbonsmaker , såsom banan och vanilj. Snyggt!

E.smak: Samma karaktäristiska rök stannar kvar i munnen och en lite stickig känsla kryper fram som påminner om enris och örter.

Helhetsintryck: Sjukt roligt med en ren bourbonfatslagring från ett destilleri som alltid annars brukar ha så mycket associationer till sherry, vare sig det är 100% sherrybalja eller blandade fatsorter. Nu blev detta mer av en "naken" Highland Park som kunde bjuda på andra smaker - men fortfarande höll kvar sin identitet.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se