Green Elgin 32 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/85/02/16/gegsdl1976-20-1400487605.jpg
 
88 (1)
0
Green_Elgin/Glen_Elgin_32_1976.jpg

Whisky

Distilleri
Glen Elgin
Oberoende buteljerare
The Whisky Exchange
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1976
Buteljerad
2008-10
Fatnummer
5443
ABV (%)
40.8
Antal flaskor
215
Lagrade år
32

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
(Updated: juni 04, 2015)
Poäng 
 
88

Whisky

Tastenote titel
Om ni har googlat runt för att hitta något destilleri som heter Green Elgin och inte hittat något, är det inte så konstigt då det inte finns utan detta är en Glen Elgin. Denna är buteljerad av The Whisky Exchange som är en välrenommerad butik i London och är ni i London kan jag verkligen rekommendera att göra ett besök.

Att den har blivit döpt till just Green Elgin, är av den anledningen att den har en grön ton i färgen och det är inte någon karamellfärg som ligger bakom detta fenomen.
Fatet som den har vilat i är okänt enligt den information som står på etiketten och Angels Share (Änglarnas Andel) av fatt uppgår till 59,8% vilket gav 215 flaskor av innehållet som var kvar.
Det har varit törstiga änglar och förmodligen har fatet varit rikt på porer då spriten bara höll 40,8% vid buteljeringstillfället trots att vi pratar om en Single Cask i fatstyrka.

Jag har avnjutit många stunder av min flaska och tänkte att det var dags att dela med mig av mina upplevelser.
Beskrivning / Sammanfattning
DOFT:
En rund och vax liknande doft i ett sofistikerat mått. Lätta blomsterstick tillsammans med gräs. Här finns även en bakomliggande ek krydda som hjälper till och bringar dynamik. Efter ett tag växlar eken karaktär och stundtals viftar en lätt syrlig ton in som drar paralleller åt vindruvskärnor.
Här finns även en stor skopa citrus toner och med tiden sträcker vaniljen ut sig och vi får en känsla av citronpaj.
På djupet ligger lätta örtiga toner och pyr tillsammans med eken och söt lakrits.
En komplex och sofistikerad doft men en passande kryddig twist.

SMAK:
Som i doft rund och med vax liknande ton. Fortsatt lätta gräs toner tillsammans med en malt sötma och honung. Citrus får sällskap av äpplen och i sin kolsyrade och lätt metalliska form är det äpplecider som ligger nära till hands.
Bakomliggande ört karaktär av eukalyptus.

EFTERSMAK:
Medellång med medelfyllig kropp och en lätt höjning av gräs och citron. Eken hoppar upp något steg och bidrar med något mer kryddighet av ingefära.
Ebbar ut i en kolad ek ton med lätt gräddig vanilj och citronfromage.

En "old school" whisky men en fantastisk doft som verkligen blommar ut efter tid i glaset. Smaken återspeglade doften på ett bra sätt men kanske
en något kort och lätt eftersmak för att hålla samma tema.
Trots sin låga alkoholhalt fick vi en genuin och komplex upplevelse och denna har varit en genomtrevlig resa hela vägen.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se