Elements of Islay, Bw 2 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/24/ff/de/80780-normal-63-1396987608.png
 
89 (1)
0
elements-of-islay-bw2.png

Whisky

Distilleri
Bowmore
Varumärke/Serie
Elements of Islay
Oberoende buteljerare
Speciality Drinks ltd
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
  • Single cask
  • Single Malt
ABV (%)
55.9
Lagrade år
NAS

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Bw 2 en riktig rökare.
Doft
Sötaktig doft med stänk av nötcreme, sötlakrits, vanilj och gräddkola. En riktigt fin näsa ska tilläggas. Flera lager av dofter träder fram och efter ett tag kommer den tjärdoftande torvröken fram men fortfarande ngt återhållsam.
Smak
Först söt och vaniljstark smak som lirar fint på tungan sedan kommer mer av eken och torven som här kickar in med en helt annan kraft. Lakrits mot slutet rundar av denna mycket angenäma upplevelse.
Avslut
Avslutet är långt och det är ek och lakrits som gör upp om slutfajten. man kan även förnimma en nötig ton som liksom ligger i bakgrunden.
Beskrivning / Sammanfattning
Med vatten grumlar whiskyn först upp lite vilket kan betyda att det är äkta vara vi har att göra med. Vattnet tar fram dofterna och framför allt en fruktigare ton men även lakritsen utvecklas en del. I övrigt är den ganska konstant och tål en hel del vatten innan den tappar.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se