Svenska Eldvatten Vintage 1994 Het!

http://tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/b9/3d/56/Vintage1994-768x1024-24-1393614483.jpg
 
90 (1)
0
Svenska_eldvatten_vintage_1994.jpg

Whisky

Distilleri
Undisclosed
Oberoende buteljerare
Svenska Eldvatten
Ursprungsland
Skottland
Whiskytyp
  • Blended Malt
  • Cask Strength
Destillerad
1994
Fattyp
Sherry
ABV (%)
54.5
Antal flaskor
619
Lagrade år
19

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
(Updated: mars 03, 2014)
Poäng 
 
90
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Merried at birth!
Doft
En fruktig och en ngt krutig ton möter näsan först men det utvecklas snabbt till en sötare doft med lite bränt socker och nötcreme även sherry kryper fram som ett ganska självklart inslag.
Smak
Först är den ganska söt sedan kryddig och peppar är det första som dyker upp i huvudet efter att smaklökarna skickat sina signaler till hjärnan. Det dyker upp russin, nejlika och lite citrustoner som drar mot apelsin. Jag upplever en nästan julig ton över smaken.
Avslut
Långt och behagligt ligger den kvar i munnen. Det är en ynnest när man hittar dessa sherrylagringar som gör precis som de ska i avslutet och lämnar in utan att streta emot.
Beskrivning / Sammanfattning
Denna blev blandad redan vid födseln och har sedan lagrat i 19 år på f.d. sherry fat och man kan bara gissa att det inte är frågan om first fill utan snarare second fill eller refill. Den har fått uppenbara referenser från sherry faten men utan att ta åt sig för mycket. I grunden en blandning av flera bra destillat som fått gotta till sig tillsammans har givit ett bra resultat.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se