Recensionens detaljer

 
Balblair Vintage 1990
Whisky
Poäng 
 
91
Näsa 
 
24
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Tastenoten täcker den andra utgåvan, det vill säga den röda förpackningen.
Denna smaskiga whisky spenderade sina första 21 år i amerikansk ek och flyttades sedan över till butts, som tidigare innehållit oloroso-sherry.

Har testat Balblair förrut, men nästan alltid vid tillfällen som inte gett dem rättvisa, men med den här så är det andra bullar!
Doft
En tjock, mustig och fyllig känsla råder när jag doftar på denna! Apelsinmarmelad dominerar här, tillsammans med mald tobak. Det är även lite marsánsås och pommac i blandningen. Om jag minns rätt så vill jag påstå att denna doft påminner till en viss del om vissa buteljeringar från Glenlivet - och jag vill säga att jag gillar den doften starkt!
Smak
Med en gång så känns en liten sipp stor och fyllig i munnen, samtidigt som den också retar tungan på ett kryddigt sätt. Smaken påminner mycket om näsan. Skillnaden skulle väl vara att de marmeladiga tonerna delar sig i två riktningar enligt mig. Den ena är sötare än innan - knäck och honung, medan den andra är bittrare, som kåda.

Avslut
Tyvärr så försvinner smaken lite för snabbt efter man svalt och blir övertagen av den bittra tonen och ackompanjeras av en lite träig smak. Här känner jag också lite sherrytoner i form av russin.
Beskrivning / Sammanfattning
Köpte ett prov på denna fina wirre på www.masterofmalt.com och kommer bara fram till att detta blir ett givet köp för mig nästa gång jag handlar därifrån!
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

2 Resultat - Visar 1 - 2  
 
Ordna 
 
Putte Skrivet av Putte
juli 09, 2014
Senast uppdaterad:
juli 09, 2014
Riktigt najs tastenote. Det finns en på SB som släpptes nyligen. Osäker på om det är samma dock. Provade denna som nu finns på SB i Göteborg och gillade den skarpt. Kopiera in nedan länk för att komma direkt till denna på SB.

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=balblair&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=865062&varuNr=85766&filters=searchquery%2c
Som svar på tidigare kommentar

WhiskyBenke Skrivet av WhiskyBenke
juli 10, 2014
Tack ska du ha, Putte! Jag märkte detta också och blev nyfiken, självklart anges inte vilket släpp det är, varken på SB eller Berntson Brands. En kan ju tycka att vissa leverantörers sidor är bättre än andras..!
2 Resultat - Visar 1 - 2  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se