Recensionens detaljer

 
Ardmore Traditional cask
Whisky
(Updated: maj 22, 2014)
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Ardmore är en bortglömd pärla som borde få mer uppmärksamhet. Här snackar vi most bang for the buck.

Doft
Karamell och vaniljfudge i framkant och en lite mer citrusaktig ton bakom. Allt rundas av fint med en lätt torvrökt doft. En något återhållsam rök och vaniljer. Precis så som jag gillar dem bäst och oj vad denna lovar gott i doften. Påminner faktiskt lite om äldre Caol Ila som jag är grymt förtjust i.
Smak
Här är det en creme bruleé och vaniljen som visar framtänderna först och där finns också en kryddig nästan chillipepprig ton som sakta gör sig påmind. Efter ett tag tar torven vid men den är fortfarande sådär precis lagom och den ebbar ut lika snabbt som den kom. Smaken avslöjar dock att det inte är en gamling jag har i glaset. De yngsta dropparna står här för motståndet som finns i den lite spritiga inledande attacken.
Avslut
Ganska långt avslut som rundas av med mandel och citrus.
Beskrivning / Sammanfattning
En riktigt bra dram detta. Det är inte konstigt att innehållet i flaskan verkar försvinna ovanligt snabbt. Detta är en whisky att plocka fram vid i princip vilket tillfälle som helst och i vilket sällskap som helst. De flesta kan nog uppskatta denna whisky oavsett vad man gillar för typ och Ardmore står i detta fallet för bra kvalitet rakt igenom.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se