Recensionens detaljer

(Updated: december 02, 2015)
Poäng 
 
87
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Inför Glen Grants 170 års jubileum plockade Dennis Malcom (deras Master Destiller) fram en speciell utgåva som skulle hylla historien om Glen Grant och också något inför framtiden. Något nytt och oväntat.

Glen Grant 170th Anniversary innhåller fat från 1976 fram till 1999 som sedan fick gifta ihop sig till vad vi idag har i glaset. Hur många delar av ditt och datt går inte att utläsa på flaskan och inget som jag har hittat någon information om på annat ställe heller. Men enligt ett samtal jag hade med Dennis på Cinderella Whisky Fair i samma veva som den släpptes, är majoriteten från mitten 80-tal och en respektabel del från senare 70-talet.

Doft
Fyllig och fruktig doft med gröna och röda äpplen, päron i ett friskt cider format. Snygga inslag av kryddig ek, mandel och vanilj. Finns även friska inslag av citrus och tänker då på caipirinha med inslaget av lime tillsammans med citron skal. Bakom lätt örtig, malt och visst inslag av mocca.
Vet inte om det sitter någon lakrits pastill i näshålan någonstans men visst tusan finns den även här =-)
Allt sitter ihop på en bra och balanserat sätt.
Smak
Fyllig munkänsla som följer doften ganska bra med en mer krämig och söt nyans på tungan. Här får vi mer inslag av sherry med lätta torra läder, russin och något mer fokus på de exotiska frukterna.
Avslut
Lång och medelfyllig eftersmak med fortsatt fruktighet och sötma. Snyggt inflätat ek krydda tillsammans med en kolad ton av densamma.
Ebbar ut i en krämig nyans av läder, vanilj och aska med en örtig twist
Beskrivning / Sammanfattning
En snyggt paketerad whisky med bra balans genom hela registret med många fina egenskaper.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se