Recensionens detaljer

Poäng 
 
85

Whisky

Tastenote titel
Bruichladdich har genom åren släppt en hel del färgstarka utgåvor och då menar jag färger på flaskorna. Skrikigt turkosa, röda och allt vet vad. Denna gång har vi en matt svart flaska med pentagram och typsnitt som får vilken hårdrockar som helst att börja headbanga frenetiskt.

Det finns inte mycket information att hämta om flaskans innehåll då Jim Mcewan vill hålla detta hemlighetsfullt men av färgen och presentationen att döma ( nästan en rosa ton i färgen) misstänker jag att ett vinfat av något slag har varit med i bilden. Kanske rent utav en blandning av Port och Sauternes.

Beskrivning / Sammanfattning
Doft:
En söt och nästan "saftig" doft med tydligt vinfats toner. Jordgubbssylt, hallon, varvat med mogna krusbär och stänk apelsin juice. Kryddiga ek toner av ingefära tillsammans med jordiga inslag och bakom ligger en lätta nyans av grönt te (örter)
Stundtals lätt parfymig och stickig doft men primär söt fruktig av röda bär.

Smak:
Rund och fyllig smak och betydligt mindre söt än vad doften utlovade.
Mer kryddig av ek, tillsammans med grape frukt och läder vilket resulterar i en beskare och sträv munkänsla.

Eftersmak:
Lång och fyllig eftersmak med primärt grape, ek, apelsinskal. Klingar ut i en lätt gräddig nyans av syrliga bär och aska.

Sammanfattning:
En intressant whisky helt klart men kände att sammansättningen spretade en del och det vinfat/vinfaten som används inte riktigt jobbade på samma planhalva.
Provades dock utan vatten denna gång.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

3 Resultat - Visar 1 - 3  
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
TES13 Skrivet av TES13
april 07, 2015
Herlig! Jeg er med på headbanging ;-) Det er lenge siden jeg har smakt denne, men jeg husker den som veldig god (noe scoren min tilsier, også). Jeg greier imidlertid ikke å huske dette med vintønner, men jeg har dårlig lukt- og smakminne.
Som svar på tidigare kommentar

Rolle Skrivet av Rolle
april 21, 2015
Har provat den innan och ville minnas den som något bättre den gången, men så var inte fallet denna gång iaf :)

Du får prova lite mer Port Vin som ren dryck samt lite olika efterlagringar med Port och Sautenes så kommer referenserna att infinna sig. Nu gissar jag bara på Sautenes men finner vissa likheter i profilen med Octomore och lite olika Port Vins lagringar som bl.a BenRiach Solstice.
Som svar på tidigare kommentar

TES13 Skrivet av TES13
april 21, 2015
Det er lov til å gjette ;-)

Jeg prøver gjerne både portvin og andre dessertviner, jeg! Neste gang bør jeg kanskje prøve det samtidig med en whisky med tilsvarende lagring/finish for lettere å identifisere og gjenkjenne vintønnesmaken.
3 Resultat - Visar 1 - 3  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se