Månadens Whisky

Då var det dags att utse månadens whisky. Vi ligger lite efter med mars men bättre sent än aldrig och här kommer våra utsedda drams.

Månadens Dream dram har nog varit den enklaste att utse. Vi fastnade hemma hos Stefan Andersson en kväll för att antal veckor sedan och blev bjudna på Laphroaig 27yo. Hela gänget blev blåsta av stolen av denna dream dram som var av exceptionella mått. Det var för flera av oss en topp tre dram BANG utan tvekan. Så att valet föll på denna som månadens dream dram var inte så konstigt.

 

Månadens Most Bang är en flaska som funnits ett tag på systembolaget och även här var vi rörande överrrens om att välja denna som Most bang för mars. Highland Park Cask Strength är en special for Sweden butelj som funnits sedan ett drygt år tillbaka i ordinarie sortiment. Vi har provat denna vid ett flertal tillfällen och varje gång har vi förvånats över vilken fantastisk kvalitet den håller. Har du inte redan provat denna så är det hög tid att plocka upp en från närmaste systembolag. Kolla även in Bennies noter på den som finns här

Som månadens dram har vi utsett Springbank 18. Även här har vi provat vid många olika tillfällen och årgångar. Denna senaste utgåvan har kanske gjort något snäpp ner från de tidigare men det är ändå en riktigt bra dram som håller en fantastisk kvalitet och vi gillar framför allt Springbanks inställning. De lägger ingen tid på fancy paketering eller design av etiketter. Här ligger all kvalitet i flaskan och man gör ingen hemlighet av att detta är ett hantverk ända ut i fingerspetsarna. Springbank förtjänar att omnämnas som månadens dram bara genom att de har rätt inställning.

Kommentera gärna inlägget med era tankar och bästa drams just nu.